Martine Mulder

Van kunst en het leven genieten, dat is wat de enthousiaste, eigenzinnige kunstenares en galeriehoudster Martine Mulder doet. Martine is sinds 2002 werkzaam als beeldend kunstenaar en heeft daarnaast sinds vorig jaar een eigen mobiele galerie, Storm Galerie, op wisselende locaties. Amsterdam Geniet bevat deze keer een aantal digitale collages van Martine. Martine heeft veel met het thema WATER. Water speelt vaak een rol in haar computerkunst. Als spiritueel element in haar Mindscapes; een serie wonderbaarlijke werelden waarin alles mogelijk is.

ceci nest pas un paradis 2010

En als essentieel element in de serie New Horizons: landschappen uit een mogelijke toekomst, waarin water de wereld overstroomt of er juist geen water is. Martine voegt hier aan toe: “En ik zit ook graag aan het water, haha. Ik kom helemaal tot rust van water, starend naar de lichtreflectie en de kabbelende beweging.” Genieten speelt een grote rol in haar leven.

“Genieten is in het moment zijn. Kleine dingen waarnemen en je verwonderen. Genieten is eigenlijk ook ’n kunst.” Martine verstaat de kunst van het genieten. En dat zie je terug in haar kunst, die samen met werk van andere kunstenaars te zien is bij Storm Galerie. Martine: ‘Ook het werk van de andere kunstenaars is veelal positief, kleurrijk en inspirerend. De hele galerie komt vaak als een verrassing: men verwondert zich over de prachtige locatie en ik krijg vaak zulke positieve reacties op de kunst! Ook waardeert men de relaxte sfeer.” Er is ontzettend veel te zien, voor elk wat wils. Martine: “Het mooie is dat kunst hier voor iedereen bereikbaar wordt: alle kunstenaars verlagen tijdelijk hun prijzen.“ Ook op andere gebieden valt hier te genieten: er zijn regelmatig openingen met muziek, danstheater en performance. Sinds juni 2009 zit Storm Galerie tijdelijk in een prachtig monumentaal pand in Oost op de Derde Oosterparkstraat 201. Een rustgevende, inspirerende plek die ook perfect is voor workshops, yogales, try-outs voor theater, dans en (rustige) muziek. Leuke initiatieven zijn altijd welkom.

 

Facebook Like button