Caspar Veeger

altCaspar Veeger is beeldend kunstenaar in Amsterdam. Hij gebruikt fotografie als medium voor zijn autonome werken, de abstracte beeldvorming doet soms meer aan schilderijen denken, dan de meer gangbare invulling van dit medium. 

Hij is gefascineerd door structuren, die hij in zijn omgeving en op zijn reizen tegenkomt. Doordat hij deze via close-ups uit hun omgeving isoleert en vervolgens tot een omvangrijk formaat uitvergroot, komen deze als het ware tot leven in een geheel nieuwe setting.

De foto’s die hier getoond worden zijn afkomstig uit zijn series: ‘Secret Affair’, ‘Looking Glass’ en ‘Mental Time-code’. De details die hij uit zijn omgeving verzamelt zijn afkomstig van bv. muren, vloeren, schepen, de structuur van een blad, stenen, afgebladderde verf, roest, enzovoort.

“Ik laat mij inspireren door het extreme contrast van de bitterzoete eigenschappen die schoonheid en dood in het alledaagse leven hebben. Door deze objecten te fotograferen leg ik de tijd in het vergankelijkheidproces als het ware stil. Toch tracht ik mijn werk de thema’s ‘Dood’ en ‘Verval’ geen eindstation te laten zijn. Door ze van een nieuwe betekenis te voorzien – sta ik mezelf toe om een nieuw soort magie te laten ontvouwen.”

Het fascinerende is dat de beelden “multi-interpretabel” zijn, waardoor iedereen, met zijn of haar individuele associaties, een persoonlijk verhaal kan maken. Het zijn dan ook meer complexe gevoelsafbeeldingen, dan eenduidige voorstellingen.  

"http://www.casparveeger.com 

Facebook Like button